راز و رمز سلامتی

سلامتی

آرنیکا یا همیشه بهار


آرنیکا


گل آرنیکا مصرف دارویی دارد.

آرنیکا بر روی پوست برای کاهش درد و تورم همراه با کبودی، رگ به رگ شدن و آرتریت بکار می رود. همچنین روی پوست برای درمان گزش حشرات، درد عضله و غضروف ، مرهم لب ، و اکنه استفاده می شود.

به صورت خوارکی برای درمان درد دهان و گلو، نیش حشرات، رگهای دردناک و متورم در نزدیکی سطح پوست (فلبیت سطحی)، لثه درد پس از کشیدن دندان عقل، و برای سقط جنین استفاده می شود.

در مواد غذایی به عنوان طعم دهنده در نوشیدنی ها، دسرهای فریز شده، آبنبات، کیک، ژلاتین و پودینگ مورد استفاده قرار می گیرد.

در صنعت، برای تقویت رشد مو و ضدشوره بکار می رود. همچنین در عطریجات و مواد آرایشی.


اسامی دیگر: سوسن کوهی _ تنباکوی کوهی _ همیشه بهار کوهی _ خانق الفهد _ دخان الفوح _ دود خوشبو _ آرنیقه

اسامی لاتین: Arnica ، Arnica cordifolia, Arnica des Montagnes, Arnica Flos, Arnica Flower, Arnica fulgens, Arnica latifolia, Arnica montana, Arnica sororia, Arnikabluten, Bergwohlverieih, Doronic d’Allemagne, Fleurs d’Arnica, Herbe aux Chutes, Herbe aux Prêcheurs, Kraftwurz, Leopard’s Bane, Mountain Tobacco, Plantin des Alpes, Quinquina des Pauvres, Souci des Alpes, Tabac des Savoyards, Tabac des Vosges, Wolf’s Bane, Wundkraut.


نحوه کارکرد

مواد شیمیایی فعال در آرنیکا التهاب و درد را کاهش داده مثل آنتی بیوتیک عمل می کند.


موارد مصرف و اثرگذاری تنباکوی کوهی یا آرنیکا

احتمال اثر بر:

  • ورم مفاصل

احتمالاً بی تاثیر بر:

  • کاهش درد و ورم و عوارض کشیدن دندان عقل

تاثیر با شواهد ناکافی بر:

  • کوفتگی و کبودی
  • بیماری شبکیه دیابتی
  • درد عضلانی
  • گزش حشرات
  • درد پس از عمل
  • گلودرد
  • سکته
  • خشکی لبها
  • آکنه

عوارض جانبی و ایمنی تنباکوی کوهی یا آرنیکا

مصرف معمول خوراکی و بر روی پوست بی خطر است.

مصرف خوراکی دوز بالای آرنیکا خطرناک است. سمی بوده و باعث مرگ می شود. موجب ناراحتی های دهان و گلو، درد شکم، استفراغ، اسهال، جوش پوستی، تنگی نفس، ضربان تند قلب، افزایش فشارخون، آسیب به قلب، نارسایی عضو، افزایش خونریزی و کما می شود.

از مالیدن آن بر روی پوست بریده خودداری کنید چرا که سریعا جذب می شود.

آرنیکا اغلب در همسان درمانی نیز مورد استفاده قرار می گیرد اما به مقدار کم.

ملاحظات و هشدارها

حاملگی و شیردهی: مصرف آن به هر گونه ای خطرناک است

آلرژی به یونجه و گیاهان مشابه: این افراد به آرنیکا نیز حساسیت دارند. اعضای این خانواده از گیاهان عبارت اند از رگ وید، گل داودی، جعفری و مینا.

مشکلات گوارشی: اگر سندروم روده تحریک پذیر، زخم معده یا بیماری کروهن دارید از آن مصرف کنید.

ضربان تند قلب: آرنیکا ضربان قلب را افزایش می دهد.

فشارخون بالا: آرنیکا نیز فشارخون را افزایش می دهد.

جراحی: آرنیکا خونریزی را حین و پس از جراحی افزایش می دهد. از دو هفته قبل مصرف آن را قطع کنید.


تداخلات تنباکوی کوهی یا آرنیکا

تداخل با میزان اندک بر:

داروهای ضدانعقادی: گل همیشه بهار (آرنیکا) فواید انعقاد خون را کند می کند و مصرف همزمان می تواند خطر خونریزی و کبودی را افزایش دهد.

آسپرین، کلوپیدوگرل، دیکلوفناک، ایبوپروفن، ناپروکسن، دالتپارین، انوگزاپارین، هپارین و وارفارین.


دوز مصرفی تنباکوی کوهی یا آرنیکا

دوز مناسب آن به شرایط مختلفی از جمله سن و وضعیت سلامتی بیمار بستگی دارد. در حال حاضر اطلاعات علمی کافی برای تعیین دوز مصرفی مناسب وجود ندارد. در نظر داشته باشید که فرآورده های طبیعی الزاماً بی خطر نبوده و دوز مصرفی آن را رعایت کنید. از دستورالعمل های روی بسته پیروی کرده و با پزشک خود مشورت کنید.



موضوعات: طب گیاهی,
[ بازدید : 424 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

[ دوشنبه 4 آذر 1398 ] [ 15:32 ] [ رعنا ]

[ ]

سیب


سیب

سیب میوه درخت سیب است که معمولا عضوی از رژیم غذایی افراد است، اما مصرف دارویی نیز دارد.

برای کنترل اسهال یا یبوست و درمان مجموعه ای از سنگ های کیسه صفرا استفاده می شود. همچنین برای جلوگیری از سرطان، به خصوص سرطان ریه استفاده می شود. سایر کاربردها عبارتند از درمان سرطان، دیابت، اسهال خونی، تب، مشکلات قلبی، زگیل، و کمبود ویتامین C به نام اسکوربوت. برخی از افراد نیز از سیب برای تمیز کردن دندان های خود را استفاده می کنند.


اسامی لاتین: Apple , Abilde, Almindelig Aeble, Apfel, Apfelbaum, Äppel, Äppelträd, Apple Tree, Eble, Echter Apfelbaum, Iabloko, Iablonia, Jablon Domáca, Kultur-Apfel, Maça, Maçanzeira, Maceira, Macieira, Malus domestica, Malus malus, Malus pumila, Malus sylvestris, Manzana, Manzano, Mela, Melo, Paratiisiomena, Ping Guo, Pomme, Pommier, Pomo, Pommier Commun, Pyrus malus, Ringo, Seiyou Ringo, Tarhaomenapuu, Tuffahh, Žlahtna jablana.


نحوه کارکرد

این میوه حاوی پکتین است که برای اسهال و یبوست مفید است. همچنین دارای ترکیبات شیمیایی است که ضدباکتری هستند. پوست آن دارای ماده شیمیایی به نام اورسولیک اسید است که نقش مهمی را در متابولیسم بدن و عضله سازی ایفا می کند.


موارد مصرف و اثرگذاری سیب

احتمالاً بی اثر:

  • زخم های روده کوچک. مصرف پکتین موجود در این میوه دو بار در روز به مدت شش ماه اثری بر زخم ها نخواهد داشت.

شواهد ناکافی اثر:

  • درمان تب یونجه. مصرف یک نوشیدنی خاص گرفته شده از سیب که حاوی ترکیب شیمیایی پلی فنول است به مدت ۴ هفته می تواند علایم تب یونجه از جمله عطسه و التهاب بینی را بهبود ببخشد.
  • تأثیر جلوگیری ریزش مو در مردان. استفاده از یک فرآورده حاوی پروساینیدین، ترکیب شیمیایی موجود در این میوه، بر روی پوست سر رشد مو را افزایش می دهد.
  • سرطان. خوردن یک سیب یا بیشتر در روز خطر ابتلا به سرطان حنجره، مری و روده را کاهش می دهد.
  • دیابت. جایگزین کردن آرد سفید با پودر سیب خشک شده در نان تاثیری در قندخون افراد دیابتی ندارد.
  • اسهال. مصرف ترکیبی از پکتین بابونه به مدت ۱تا۳ روز تعداد دفع مدفوع را کاهش و اسهال را در کودکان بهبود می بخشد.
  • التهاب روده کوچک. مصرف پودر سیب حل شده در آب جوش برای ۱۰تا۱۲ روز نفخ، تعریق و مدفوع چرب را در افراد مبتلا کاهش می دهد.
  • دفع سنگ کیسه صفرا . خوردن آب سیب قبل از خواب به مدت ۷روز و اضافه کردن روغن زیتون به آن در روز هفتپ می تواند اثرگذار باشد.
  • سرطان ریه. هرچه میوه یبیشتری خورده شود خطر ابتلا کاهش می یابد.
  • مسمومیت جیوه. مصرف پکتین سیب برای ۶۰ روز جیوه را دفع و علایم را در کودکان کاهش می دهد.
  • کاهش وزن. خوردن ۳ بار در روز آن می تواند مقداری کاهش وزن را تسریع کند.
  • سندروم متابولیک
  • تب
  • مشکلات قلبی
  • اسکوروی
  • زگیل
  • تمیز کردن دندان
  • اسهال
  • یبوست

عوارض جانبی و ایمنی

مصرف معمول در صورت نخوردن تخم آن بی خطر است.

تخم سیب حاوی سیانور است و مصرف یک استکان از آن باعث مرگ می شود. هنگامی که تخم ها در معده هضم می شوند سم سیانور آزاد می شود. پس ممکن است چند ساعت طول بکشد تا علایم مسمومیت ظاهر شوند.

پلی فنول سیب هم در کوتاه مدت بی خطر است.

ملاحظات و هشدارها

حاملگی و شیردهی: مصرف معمول آن بی خطر است.

کودکان: پکتین سیب در کوتاه مدت خطری ندارد.

آلرژی به زردآلو و خانواده آن: افراد حساس به خانواده روزاسی به این میوه نیز آلرژی دارند. از جمله بادام، هلو، گلابی، آلو و توت فرنگی.

دیابت: سیب و بخصوص آب آن قندخون را افزایش می دهد.


تداخلات استفاده از میوه سیب

تداخل اندک با:

فکسوفنادین: آب سیب جذب و اثربخشی آن را کاهش می دهد.


دوز مصرفی

دوز مناسب آن به شرایط مختلفی از جمله سن و وضعیت سلامتی بیمار بستگی دارد. در حال حاضر اطلاعات علمی کافی برای تعیین دوز مصرفی مناسب وجود ندارد. در نظر داشته باشید که فرآورده های طبیعی الزاماً بی خطر نبوده و دوز مصرفی آن را رعایت کنید. از دستورالعمل های روی بسته پیروی کرده و با پزشک خود مشورت کنید.



موضوعات: طب گیاهی,
[ بازدید : 389 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

[ دوشنبه 4 آذر 1398 ] [ 15:29 ] [ رعنا ]

[ ]

ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]